2013. április 23., kedd

Almás krémes Gyöngyitől



tészta:
60 dkg liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
1 cs sütőpor,
2 tojás,
2 cs vaníliás cukor,
2 dl tejföl,

A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk, három részre osztjuk és tepsi hátulján, aranysárga lapokat sütünk belőle.


krém:
2 tojás,
2 ek cukor,
2 ek liszt,
3 cs
vaníliás cukor,
5 dl tejjel
10 dkg vaj, 
10 dkg cukor, 


A tejbe elkeverjük a tojást, a cukrot, a vaníliás cukort, a lisztet és sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve gyakori kevergetés mellett kihűtjük, majd habosra keverjük a vajat a cukorral és apránként a hideg krémhez keverjük.

alma töltelék:
1kg reszelt alma,
5dkg vaj,
10dkg cukrot,
fajhéj ízlés szerint,


A reszelt almát a vajon megpároljunk és ízesítjük. Az alsó lapot tepsibe tesszük,  az alsó lapot az almával, a középsőt a krémmel megkenjük a legfelső lapot pedig vastagon megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése