2013. április 23., kedd

Bába foga


Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojássárgája
2 dkg vaj
1 dl tejföl
1/2 cs. Sütőpor

barackdzsem,
csipet só,
kevés porcukor,
olaj,
víz,

A lisztet és a sütőport elvegyítem, majd elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a sót és a porcukrot. Következhet a tejföl és a tojássárgája amivel elkezdjük összedolgozni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon, ha kész hűvös helyen egy kicsit pihentetjük.
Enyhén lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra sodorjuk és 10 cm-es darabokra vagdossuk. Egyik végéről is és a másik végéről is a közekéig bevágjuk úgy, hogy az első vágás után 90fokot fordítunk a tésztán (így középen merőlegesen találkoznak és a tészta, sütés közben szépen szét tud nyílni).
Szétfordítjuk a vágásokat, bő olajban kisütjük és vaníliás cukorba forgatjuk, baracklekvárral kínáljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése