2013. szeptember 18., szerda

Nevenincs bogyócska



20 dkg babapiskóta,
15 dkg dió,
20 dkg keksz,
50 dkg mézes sütemény,
3 evőkanál keserű kakaó,
25 dkg margarin,
2 nagy narancs leve és reszelt héja,
3 citrom leve és reszelt héja,
3 kávéskanál mandula aroma,
Kb 25-30 csepp folyékony édesítő
2,5 dl tejszín,

A babapiskótát, diót, kekszet, mézes süteményt ledaráljuk egészen finom szeműre és elkeverjük benne a keserű kakaót. A keverékben elmorzsoljuk a puha margarint, hozzáadjuk a narancs illetve a citrom levét és reszelt héját, a mandula aromát és az édesítőt.
Annyi tejszínt öntögetünk hozzá, hogy összeálljon a massza és golyókat formálhassunk belőle.
Papírkapszlikba ültetjük, ha nagyon flancolni akarunk akkor egy kis olvasztott csokoládéval csíkozzuk meg a tetejét és mandulaforgáccsal díszítsük.


Timikém kettesével pakolta a szájacskájába, mikor utoljára készítettünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése