2013. november 30., szombat

Kakaós krémes kalács - Gyöngyitől



Hozzávalók:
70 dkg liszt,
1 kávéskanál só,        
6 dkg cukor,
3 tojássárgája,
5 dkg élesztő,
5 dl tej,
2 evőkanál olaj,

Krém:
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3 vaníliás cukor,
3 evőkanál kakaó,
1 púpos evőkanál étkezési keményítő,
3 tojásfehérjét

Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókat jól összedolgozzuk. Nagyon könnyű, lágy tésztát kapunk. 6 egyforma cipót készítünk belőle (kb 25dkg/db).  
A krémhez, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a kakaót, és a keményítőt jól kikeverjük, majd hozzá adjuk a kemény habbá vert fehérjét.
Lisztezett deszkán a tésztákat fél centi vékonyra, kinyújtjuk és megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, majd 3-3 tekercset összefonunk.
Sütőpapírral kibélelt vagy kizsírozott, lisztezett mély tepsibe tesszük. Lehet egymás mellé is, de akkor tegyünk közzé sütőpapírt vagy alufóliát közéjük, hogy ne ragadjanak nagyon össze.
Félórát még kelesztjük, majd tojással megkenjük. A sütőt előmelegítjük, majd 5-6 perc sütés után kisebb fokozatra állítjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése