2013. szeptember 2., hétfő

Csokismazsolás muffin





10 dkg csokismazsola
10 dkg étcsokoládé
12 muffin papír (itt nagyon is érdemes, mert fennáll a formába ragadás veszélye)

Az alaptésztát úgy ahogy van elkészítem. Kistálba szórom a csokismazsolát és a nagyon apró kockákra vágott étcsokoládét. A muffin sütőbe berakosgatom a papírokat és a tésztát kanállal a formákba osztom, mikor ezzel megvagyok, minden adag közepébe szórok a csokismazsola és étcsokoládé keverékéből. Nem kell megnyomkodni vagy a tetejére újabb tészta adagot rakni, mert sütés közben a tészta feljön a csoki meg lesüllyednek. Azért nem keverem a csokit a tésztába, mert akkor teljesen az aljára süllyed a sütinek mire elkészül, így nagyobb az esély, hogy középtájon marad és szaftos lesz a muffin.
Ha kisült rácsra szedem, és még forrón megszórom porcukorral, de ha nagyon elvetemülten csokis szeretnék lenni, megvárom, míg a muffinok kihűlnek, majd 10 dkg csokit (ki milyet szeret), 1 evőkanál vízzel felolvasztok és egyenként belemártom a sütik tetejét. Rövid idő alatt megköt a csokimáz - praktikus télen készíteni ezt a változatot, pár perc az ablakba - és már lehet is majszolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése