2013. október 21., hétfő

Fahéjas almás muffin, Kriszti és Timi kedvence




½ citrom reszelt héja,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 evőkanál citromlé,
25 dkg alma,
fahéjas porcukor (szórni)


Az almát meghámozom, magházát eltávolítom, apró kockákra vágom, rácsurgatok egy evőkanál citromlevet és átforgatom vele, hogy kevésbé barnuljon, míg a tésztát keverem.
A tészta keverésekor a margarinos cukros tojásos masszához hozzákeverem egy 1/2 citrom reszelt héját, a liszthez pedig 1 teáskanál fahéjat (lehet többet is, de vigyázz mert csípős lehet, ha túlzásba esünk), minden mást az alaprecept szerint csinálok.
Mikor kész a tészta beleforgatom az almát és a megszokott módon kanállal a sütőformába osztom.
Ha kisült rácsra szedem, és még forrón megszórom fahéjas porcukorral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése