2013. november 7., csütörtök

Kuglóf variációk II.

2 dkg élesztő,
tej,
cukor,
1 tojás sárga,
tojásnyi zsír,
11 dkg cukor,
só,
3 dl tej,
liszt,
mazsola,
citromhéj,
vanília,
morzsa,

„Két deka élesztőből kovászt készítünk és míg megkel egy tojás­ sárgáját, egy tojásnyi zsírt, 11 deka cukrot, pici sót habosra keverek, öntök hozzá három deci meleg tejet, az egészet ráöntöm a megkelt kovászra és annyi lisztet, hogy rendes kuglóftészta keménységű legyen.  Mazsolát szó­rok bele, citromhéjjal és vaníliával ízesítem, nagyon jól kidolgozom és körülbelül egy órán át kelni hagyom a tálban, hogy szép magas legyen. Ekkor a kikent, szitáit morzsával behintett kuglófformát félig töltöm és addig   hagyom   kelni,   míg   majdnem    tele    lesz,     azután   jó   meleg sütőben lassan megsütöm."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése