2014. január 5., vasárnap

Fahéjas-gyümölcsös szelet


Tészta:
25 dkg rétes liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
3 tojás,
kávéskanál szódabikarbóna,
1,5 dl tejszín,
1 üveg meggybefőtt,
2-3 db alma,
3 kávéskanál őrölt fahéj,

Máz:
1,5 dl tejszín,
3 tojás,
2 csomag vaníliás cukor,

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverjük, majd  a margarinhoz adjuk felváltva a tejszínnel. Végül belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és kivajazott, kilisztezett, tepsibe öntjük. Tetejére vékony almaszeleteket teszünk és előmelegített, de nem tüzes sütőbe félig megsütjük (kb 20 perc), majd a tetejére öntjük a tejszínes tojásos vaníliás cukros öntetet. Készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése