2014. január 10., péntek

Mágnás diós pite

Tészta:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 citrom reszelt héja és leve,

Krém:
20 dkg porcukor,
3 tojás,
15 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
barack lekvár,

A hozzávalókat összegyúrjuk és a tészta 2/3 részét egy kivajazott kilisztezett tepsibe nyújtjuk, a barack lekvárral megkenjük.
A 3 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a diós masszához keverjük, majd a lekvár tetejére simítjuk.
A maradék tésztából rácsot készítünk a krém tetejére, tojással megkenjük és forró sütőben kb 35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése