2014. január 6., hétfő

Mogyorókrémes és Lekváros muffin

Alaprecept+
mogyorókrém,
sűrű lekvár - eper, barack, áfonya stb.,
12 muffin papír (itt nagyon is érdemes, mert fennáll a formába ragadás veszélye)

Elkészítem az alaptésztát, mikor szétosztottam a papírokkal bélelt muffin sütőben, megragadok egy teáskanalat és minden adag tetejére ráteszek egy kanállal a mogyorókrémből vagy a lekvárból (azért túlzásokba ne essünk egy diónyi épp elég, na nem kókuszdiónyi). Itt sem kell megnyomkodni vagy a tetejére újabb tészta adagot rakni, mert sütés közben a tészta feljön a mogyorókrém vagy a lekvár meg lesüllyed.
Ha kisült rácsra szedem, még forrón egy nagyon kicsit meghintem porcukorral, de csak azért, hogy ne száradjon ki a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése