2014. január 10., péntek

Rétestorta - Molnár Anikótól


80 dkg alma
5 dkg Rama
50 dkg túró
3 tojássárgája
40 dkg cukor
2 csomag 6 lapos réteslap
Őrölt fahéj
20 dkg darált dió
6 dl tejföl
20 dkg darált mák

A forma kikenéséhez 7-8 dkg rama 3-4 evőkanál zsemlemorzsa.
Tetejére porcukor.

Az almát olvasztott margarinon megpároljuk, a túrót áttörjük 10dkg cukorral és a tojás sárgákkal összekeverjük.
Egy 26-os tortaformát kivajazunk és kiszórunk zsemlemorzsával, 2 lapot teszünk az aljára, meglocsoljuk olvasztott margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Mehet rá a kihűlt alma, 2 púpozott evőkanál cukor és egy fél kiskanál fahéj.
Erre réteslap jön (margarin-morzsa), mehet rá a dió és 2 púpozott evőkanál cukor valamint 3 evőkanál tejföl.
Ismét réteslap (margarin-morzsa), jöhet a túrókrém, majd egy réteslap (margarin-morzsa), rászórjuk a mák 2 púpozott evőkanál cukrot és ismét jöhet a réteslap (margarin-morzsa).
Ügyeljünk, hogy a tetejére mindig dupla réteslap kerüljön. Maradék margarin megy a tetejére előmelegített sütőbe közepes lángon egy órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése