2014. január 10., péntek

Spenótos-túrós holdacskák

 Recept a No Saltyról - Gergelics Zsóka fotójával



Tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
2 ek tejföl
1 tojás
2 tk só
1 kk. currypor   
1 ek. ecet

Töltelékhez:
20 dkg túró
20 dkg mirelit spenót
2 gerezd zúzott fokhagyma
reszelt sajt
1 tojás
bors

Tetejére:
1 egész tojás
reszelt sajt vagy szezámmag

Elkészítés:

A lisztet a curryporral, sóval elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejfölt, ecetet. Összegyúrjuk, fóliába csomagolva a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.
A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, a vizes levet leöntjük róla, odatesszük főni. Én finomra szelt friss, leveles spenóttal felesben készítettem. Hozzáadjuk zúzott fokhagymát, sót, borsot. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük az áttört túrót, reszelt sajtot.
Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra (!) nyújtjuk a tésztát. Tényleg vékony legyen az a tészta, mert különben „fojtós" lesz! Én először csak a tészta felével dolgoztam. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kiskánnal a spenótos krémből halmozunk. Félbehajtjuk, a szélét kicsit megnyomkodjuk (nem kell nagyon, mert szép, ha kikukucskál belőle a zöld spenótos krém). Felvert tojással megkenjük a tetejüket, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép pirosas nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése