2014. január 5., vasárnap

Töltelékek leveles tésztához


Formában és ízben csak a fantáziánk szabhat határt, készíthető például:

„papucs": mikor négyszögekre vágom a tésztát a közepére teszek egy kevés tölteléket a szembelévő sarkokat némi tojással megkenve összenyomom. Ha nagyon cifrázni akarom megszórom reszelt sajttal.

„hasé": ilyenkor a kinyújtott tésztát 10 cm széles csíkokra vágom az egyik hosszanti oldalára végig rakok tölteléket, majd óvatosan feltekerem úgy, hogy a tésztaszélek találkozása alul legyen. Éles késsel kb 2-3 cm széles karikákat vágok belőle.


Töltelék is szinte bármi lehet ami ízlésünknek megfelel, például:

„Húsos": 50 dkg párizsi vagy virsli darálva, fél doboz konzerv kukorica, ízlés szerint só, bors, mustár, kechup, összekeverem és a nyers tésztára halmozom.

Káposztás: 1 kg fehér káposzta reszelve, pici olaj és cukor, ízlés szerint só, bors. A káposztát az olajon és a cukron egy kicsit megdinsztelem mintha káposztás tésztát készítenék.

Gomba krém: 40 dkg gomba, 25 dkg reszelt sajt lehet füstölt is, 3 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, 1 evőkanál margarin. A gombát apróra vágom és a margarinon sóval, borssal megdinsztelem, majd kihűtöm és hozzákeverem a tejszínt, a reszelt sajtot és a tojást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése