2014. március 7., péntek

Diós rácsos - Franciskától




kb 25x35cm tepsi



tészta:
30 dkg liszt 10dkg cukor
20 dkg margarin
1 tojás
1 cs sütőpor
fél citrom leve és héja

töltelék:
15 dkg cukor
3 tojás
15 dkg darált dió

lekvár




A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészítjük a tölteléket.



A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a dióval elkeverjük és félre tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük a robotgéppel, míg a massza kifényesedik, majd óvatosan a dióba forgatjuk.

A tészta 1/4ét félre tesszük, a többivel kibéleljük a tepsit, megkenjük lekvárral, rásimítjuk a diós habot és a félretett tésztából rácsot készítünk a tetejére.



Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése