2014. március 1., szombat

Káposztás muffin - Gyöngyitől




50-60dkg káposzta,
25dkg liszt,
2db tojás,
8 dkg vaj,
2 kk. sütőpor, vagy szódabikarbóna,
2 ek olaj a káposzta párolásához,
2dl tej,

bors,
őrölt kömény,


A káposztát lereszeljük és a 2 ek. olajon megpároljuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
Összekeverjük külön a száraz anyagokat, külön a nedveset, a káposzta mehet a szárazanyagok közzé, utána az egészet egyesítjük. Jól összekeverjük.
A muffin formát kibéleljük vagy zsírral kikenjük és lisztezzük. Beleadagoljuk a masszát, én megszórtam lenmaggal. Előmelegített 180 fokon 30-40 percig sütjük. Kivéve  a sütőből rövid ideig pihentetjük, majd kiszedjük a formákból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése