2014. március 1., szombat

Mogyorókrémes csokis muffin





10 dkg puha margarin vagy vaj,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 egész tojás,
20 dkg finomliszt,
1/2 csomag sütőpor,
1,5 dl tej,
5 dkg étcsokoládé,
1 púpos evőkanál keserű kakaó,
só,

12 teáskanál mogyorókrém,


A margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem, majd hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot és addig keverem, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapok. Ekkor egyenként hozzákeverem a tojásokat (kb. 30 másodpercig), s végül belereszelem a csokoládét. Következő lépésként elvegyítem a lisztet, a sóval, a kakaóval és a sütőporral, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton a masszához keverem.
A sütőformát kipapírozom, majd szétosztom a masszát, tetejére egy-egy kanál mogyorókrémet teszek és előmelegített, sütőbe kis lángon készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése