2014. március 7., péntek

Sós perec




50 dkg liszt,
25 dkg hideg zsír 
2-2,5 dl tejföl,
30 dkg reszelt sajt,
2 csomag sütőpor,
2 teáskanál só,


1 evőkanál só,

4 evőkanál liszt,

vízzel


A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a finomra reszelt sajtot, majd a zsírt. Hozzá adjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. Ceruzavastagságúra hurkákat sodrunk belőle, perec formájúra csavarjuk és egy kikent tepsibe pakoljuk, tojással megkenjük.

A sót, a liszttel elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen.

A sütőt jól előmelegítjük, és már sütünk is.

A sütés utolsó előtti pillanatában a pereceket megkenjük vékonyan a sómázzal és épp annyi időre visszadobjuk sülni, hogy a máz egy picit megszilárduljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése