2014. április 20., vasárnap

Répatorta van? Van....

Ha húsvét, akkor nyuszi, ha nyuszi akkor répa, s így az idén hagytam magam meggyőzni a lánykáim által, hogy süssünk répa tortát. Íme:



Gyors netes nyomozást követően, Szepy répatortája lett a befutó, hangyányi változtatással. Mivel első alkalommal készült répatorta, és az "Anya Én ezt imádom, mert az oviban/isiben szokott lenni" mondat viszonylag gyakran elhangzik, majd kóstolás után jön az "Anya ez nem finom", vagy "Anya ennek fura íze van" mondat így sumákoló megoldásokhoz kellett folyamodni. A sárgarépa szembetűnő nyomainak eltüntetésére két evőkanál kakaót használtunk és mivel így egy kicsit sűrűbb lett a tészta a vártnál, kapott egy deci tejszínt. 

25 dkg cukor
4 egész tojás
3 dl olaj
40 dkg sárgarépa
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
2 evőkanál keserű kakaó
1 dl tejszín

barack lekvár
2 tábla csokoládé
marcipán




A cukrot, a tojást és az olajat robotgéppel összekevertük, majd hozzáadtuk a reszelt sárgarépát, a sütőporos, szódabikarbónás, kakaós, fahéjas lisztet végül a tejszínt. 26 cm-es tortaformába sütőpapírt tettünk, előmelegített sütőben közepes lángon sütöttük 35-40 percig. Tűpróbával ellenőriztük. 

A kihűlt tortát kettévágtuk és vastagon megkentük házi baracklekvárral, majd 2 tábla tejcsokoládét egy pici vízzel felolvasztottunk és ezzel bevontuk a tortát. Díszítéshez marcipánt használtunk, a szorgos kezek csak úgy sodorták a répákat. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése