2019. szeptember 5., csütörtök

Pizzás csiga

Indul az iskola szezon és az "Anya mit sütöttél" szezon is az állandóan éhes kamaszoktól. Bár kicsit még nehezen veszem rá magam a konyha felforrósítására, mert kint is csodásan süt még a nap, de nem lehet betelni a "csámcsogó" családdal, így ingyen szaunát csinálok a konyhából ismét.
Ma pizzás csiga készült, amit azért kedvelek, mert nem igényel nagy macerát, a tölteléknek használt krémet többnyire nagy adagban készítem el és porciózva lefagyasztom, a tésztát pedig csak bedagasztom és már dogozom is vele, nem kelesztem külön.



tészta:
1 kg liszt
4 teáskanál só
2 tasak porélesztő
1 dl olaj
1 teáskanál cukor
6 dl langyos víz

A hozzávalókat a dagasztógépbe teszem és kb 15 percre békén hagyom, hogy a gép kedve szerint táncolva, alaposan összedolgozza, a tészta elég lágy lesz, de az nem baj. Az idő letelte után, egy habkártya segítségével lekaparom az üst oldaláról, körbe lisztezem és letakarva hagyom 15 percet pihenni. 
Közben összekeverem a krémet.

töltelék:
180 g paradicsompüré
2 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazslikom
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
1 teáskanál fokhagyma por
12 dkg puha vaj

25 dkg sajt

A rövidke pihenő után a tésztát lisztezett deszkára borítom, kinyújtom, megkenem a krémmel, feltekerem és kb 2 cm széles szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, jókora távolságra egymástól, mert hatalmasra kelnek. A megtelt tepsit félreteszem egy órára, ennyi idő alatt, szépen megkel, közben előmelegítem a sütőt, megszóróm reszelt sajttal a csigákat és már mehetnek is sülni. 

A látvány és az illat viszonylag rövid életet biztosít a csiguszoknak. Jó étvágyat. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése