Tészta:
30dkg
liszt,
7
dkg margarin,
1
db tojás,
1dkg
szalakáli,
Kevés
cukor,
Krém:
25
dkg ráma margarin,
30
dkg porcukor,
20
dkg darált dió,
1/2
dl rum,
3
evőkanál liszt
A
tészta hozzávalóit összegyúrom, majd ketté, osztom és tepsi hátulján két lapot
sütök belőle.
A
puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzá adjuk a rumot. 1/2
liter tejből, 3 evőkanál lisztből állandó keverés mellett krémet főzünk, hideg
vízfürdőbe folyamatosan kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt felváltva a krémbe
keverjük a cukros margarint és a darált diót.
A
tésztalapot megtöltés után vastagon porcukorral behintjük. Egy éjszakát pihenni
hagyjuk a hűtőbe, másnap tetszés szerinti kockákra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése