Évekkel ezelőtt sütöttem meg ezt a tortát utoljára, de a posztolás valahogy mindig elmaradt. Nagyon kellemes, üde kis desszert, a recept Moha oldalán keresztül értem el.
2020. január 9., csütörtök
2020. január 2., csütörtök
Túrós dupla csiga
1 kg liszt
20 dkg öregtészta (elhagyható)
20 dkg cukor
1 tk só
2 tasak porélesztő
4 dl langyos tej
2 dl tejszín (én főzőtejszínt szoktam, lidl pilos 22%os)
2 tojás sárgája (a fehérje megy a fagyasztóba, isteni kókuszos csiga lesz belőle)
1 egész tojás kenni
A tésztét a szokásos módon készítem,
A tésztához a lisztet átszitálom, hozzáadom a többi alkotóelemet és a dagasztó gépbe szép simára dagasztom. Letakarom és langyos helyen duplájára kelesztem.
50 dkg áttört túró
10 dkg tejföl
20 dkg cukor
1 citrom héja és leve
6 ek zsemlemorzsa
A megkelt tésztát kinyújtom kb 1 cm vastagra, megkenem a töltelékkel, majd jobbról is balról is feltekerem. 2 cm vastag szeletekre vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem.
20 perc pihentetés után lekenem a tejes tojással és az előmelegített sütőbe teszem, közepes lángra, kb 25-30 percre.
S már kész is.
S már kész is.
2019. december 27., péntek
Kakaós (dagi) pillangó
1 kg liszt
20 dkg öregtészta (elhagyható)
20 dkg cukor
1 tk só
2 tasak porélesztő
3 dl langyos tej
4 dl tejszín (én főzőtejszínt szoktam, lidl pilos 22%os)
1 tojás sárgája
1 tojás fehérje+2 ek tej lekenni
20 dkg öregtészta (elhagyható)
20 dkg cukor
1 tk só
2 tasak porélesztő
3 dl langyos tej
4 dl tejszín (én főzőtejszínt szoktam, lidl pilos 22%os)
1 tojás sárgája
1 tojás fehérje+2 ek tej lekenni
A tésztához a lisztet átszitálom, hozzáadom a többi alkotóelemet és a dagasztó gépbe szép simára dagasztom. Letakarom és langyos helyen duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát kinyújtom, amilyen nagyra csak tudom, igyekszem a gyúródeszka nagyságát elérni, ami nálam 45×65 cm.
Töltelék:
Töltelék:
15 dkg vaj
25 dkg cukor
2 ek keserű kakaó
4 tk rum aroma
A puha vajat összekeverem a többi hozzávalóval, de nem habosítom ki. Megkenem vele a kinyújtott tésztát, majd feltekerem mint a csigát. 10 cm széles darabokra vágom a közepét egy fakanál nyelével lenyomom, aztán vagy "pillangó" lesz vagy sem. 😂
20 perc pihentetés után lekenem a tejes tojásfehérjével és az előmelegített sütőbe teszem, közepes lángra, kb 25-30 percre.
Nagyon finom és nagyon gyorsan fogy.
Nagyon finom és nagyon gyorsan fogy.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)