Az eredeti receptet gyongyfazek.blogspot.com oldalon leltem, de mivel hirtelen felindulásból készült kicsit csaltam.
Hozzávalók: 18 dkg Ráma 18 dkg tejföl 2,5 dkg élesztő 60 dkg liszt 4 teás kanál só 17,5 dkg kefír 1 tojás + 1 a tetejére 8 dkg tökmag 3 kk tökmag olaj |
Hajnalba
úgy gondoltam mégis jó volna ma pogit enni. A margarint a liszttel és a
sóval elmorzsoltam. A tejfölbe elmorzsoltam az élesztőt, hozzá kevertem
a kefirt, a tojást és az olajat. Az egész egyveleget a lisztes
margarinhoz öntöttem és jól összegyúrtam. A tökmagot a legvégén szórtam
a tésztába és egy kicsit ezzel is átgyúrtam. Kelesztő tál, fedő s irány
a hűtő.
2
órával később, némi átgyúrás és pihentetés után 1,5 cm vastagra
nyújtottam, tetejét tojással megkentem és előmelegített sütőben
szépségesen pirosra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése