Mint mindennel ami kelt tésztás praktika Limaránál találkoztam először az öregtésztával, csak egyszer kellett kipróbálni és azóta az esetek nagy többségében használom.
Én így szoktam készíteni:
1 kg liszt (mindig csak BL55 van itthon)
6 dl víz
1 tk cukor
1 tk só
fél tasak porélesztő
Egy nagy tálba késő este begyúrom, csak összedolgozom, de nem dagasztom. A tálat lefedem és reggelig a konyhapulton hagyom.
Reggel 10 dkg-os csomagocskákat csinálok belőle és mennek a fagyasztóba.
Felhasználás előtt kiveszem a kívánt mennyiséget, a pulton kiolvad és már mehet is a tésztába.
Én így szoktam készíteni:
1 kg liszt (mindig csak BL55 van itthon)
6 dl víz
1 tk cukor
1 tk só
fél tasak porélesztő
Egy nagy tálba késő este begyúrom, csak összedolgozom, de nem dagasztom. A tálat lefedem és reggelig a konyhapulton hagyom.
Reggel 10 dkg-os csomagocskákat csinálok belőle és mennek a fagyasztóba.
Felhasználás előtt kiveszem a kívánt mennyiséget, a pulton kiolvad és már mehet is a tésztába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése