2013. szeptember 18., szerda

Bécsi kocka - Nagynéném receptje

Tészta:
30dkg liszt,
2 dl tejfel,
7 dkg margarin,
1 db tojás,
1dkg szalakáli,
Kevés cukor,

Krém:
25 dkg ráma margarin,
30 dkg porcukor,
20 dkg darált dió,
1/2 dl rum,
5 dl tej,
3 evőkanál liszt

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd ketté, osztom és tepsi hátulján két lapot sütök belőle.

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzá adjuk a rumot. 1/2 liter tejből, 3 evőkanál lisztből állandó keverés mellett krémet főzünk, hideg vízfürdőbe folyamatosan kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt felváltva a krémbe keverjük a cukros margarint és a darált diót.

A tésztalapot megtöltés után vastagon porcukorral behintjük. Egy éjszakát pihenni hagyjuk a hűtőbe, másnap tetszés szerinti kockákra vágjuk.


Borzas Kata

Tészta:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó por,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
csipet só,

Töltelék:
1 kg túró,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
mazsola ízlé szerint, 
1 citrom reszelt héja,
2 tojás,
2 evőkanál búzadara,

A hozzávalókat összegyúrjuk, kettévágjuk és fóliába csomagolva 1 órára a mélyhűtőbe tesszük.
A krémhez a túrót áttöröm, majd jól kikeverem az összes hozzávalóval.

Egy tepsit kikenek margarinnal és kilisztezek, az egyik tésztát nagy lyukú reszelőn egyenletesen a tepsibe reszelem és elterítem rajta a tölteléket. Ráreszelem a tészta másik felét is és közepes lángon 35-40 perc alatt megsütöm.