Ez a torta még augusztusban készült, kisebbik lányka 6. születésnapjára. A melegre való tekintettel ismét előkerült a jól bevált kekszes torta alap, hogy a tűzhelynek még csak a közelébe se kelljen menni.
Egy 26 cm-es tortához a következő mennyiségeket használtam:
30 dkg darált keksz
25 dkg vaj
2 tk rumaroma
2 ek holland kakaó
A hozzávalókat alaposan összegyúrom, a torta karikát arra a tálra helyezem, amelyiken a tortát a későbbiekben tálalni fogom. Óvatosan belenyomkodom a kekszes masszát igyekezve, hogy a torta forma a tál közepén maradjon. Amikor ezzel megvagyok az alapot egy időre hűtőbe teszem.
A krém készítéssel sem vacakoltam túl sokat.
75 dkg gesztenye massza
50 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
2 tasak zselatin fix
A gesztenye masszát alaposan összetöröm, majd robotgépet ragadok és bele keverem a mascarponét. Egy másik tálban habbá verem a tejszínt, mikor majdnem tökéletesen kemény, hozzá adom a zselatinfixet és az egészet a gesztenyés masszához keverem és már mehet is a lehűtött tortaalapra.
Következzen egy éjszaka a jégen.
Másnap némi csokoládédarával borítom a tetejét és 1 dl tejszínből vert habbal díszítem.
Akarok ilyet! :) Cukrot nem raktál a gesztenyéhez?
VálaszTörlésSzia Kedves Névtelen! Nem tettem hozzá cukrot, mert tökéletesen elég édes volt a gesztenye massza így is. Persze ez ízlés kérdése, ha édesebben szereted egy kis cukor nem akadály. Készítsd el, nagyon finom. Szép napot neked! :D
Törlés