2020. október 31., szombat

Palacsinta kicsit másképp

Majdnem 5 hónap telet el, hogy utoljára recept került a blogra.
Ennek nincs különösebb oka, nem történt semmi extra, nem mondtam le a sütkérezésről (sőt) egyszerűen így alakult.

Most viszont, ha lehet így fogalmazni, újult erővel vetem magam a lisztes világba. Kb egy hónapja igyekszem egy kicsit odafigyelni még jobban, hogy mit eszünk illetve, hogy mit mivel. A jó alapanyagok eddig sem hiányoztak a konyhámból, de most kezdek csak haverkodni a különböző lisztekkel, pelyhekkel, őrleményekkel. Eddig mindig volt bennem egy kis ellenállás, hogy "na abból én csak kavicsot tudok sütni", de nem. Valahogy most, hogy kényszerűségből (csak egy mezei fogyókúra, mert nem érzem jól magam a bőrömben) egyre többször nyúlok a teljeskiőrlésű, a graham vagy a lenmagliszthez, megtört a jég. 
Na persze a lépések aprók, hogy a család se fusson ki a világból az új ételek láttán, mert a száz felé főzés a halálom. Természetesen a megszokott finomságok is készülnek, de szigorúan csak ők eszik.

Először jöjjön az új családi kedvenc.




Palacsinta, kicsit egészségesebben, bár az eddigi is isteni amit a Papa süt a mai napig, de most kicsit átalakul minden.

4 egész tojás (kb 200 g)
25 g cukor
5 g só
300 g finom liszt ( lidlis Belbake )
200 g teljeskiőrlésű liszt ( Első pesti malom)
1000 ml bugyborékos víz
100 ml 1,5%-os tej ( lidlis Pilos )
50 ml olaj

A tojásokat a cukorral és a sóval kihabosítom, hozzáadom a sót, a tejet. A lisztkeveréket a buborékos vízzel felváltva adom hozzá, mikor ezek elkeveredtek szép sima palacsinta tésztává, hozzáadom az 50 ml olajat, még egy utsó fordulat a robotgéppel és indul a sütés. 

Egyszerű mezei palacsintasütőm van, semmi extra csoda, és ez a tészta szebben sül mint eddig bármelyik másik.

Ez a verzió egy nagyon könnyű túró töltelékkel készült.

250 g zsírszegény túró (pilos)
50 g natúr joghurt (pilos)
50 g cukor (lehet több is )
1 tk vanília aroma
1 lime reszelt héja és leve

A hozzávalókat késes aprítóba pakolom és pillanatok alatt csodás krémmé varázsolom.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése