2021. július 29., csütörtök

Kókuszkocka


Egyszerű, nagyszerű, finom, nem is tudnám máshogy jellemezni ezt a klasszikust. A családba minden gyerek rajong érte és örömmel segédkezik, nálunk így készül.



 
Hozzávalók 
 
a tésztához:
250 g liszt
200 g cukor
50 g zsír
2 egész tojás
2 evőkanál méz
100 ml tej
fél tasak sütőpor
csipet só
 
a mázhoz:
250 g vaj
250 g cukor
4 evőkanál keserű kakaó
1 evőkanál tej
4-5 teáskanál rumaroma
200 g kókusz reszelék
 
A tésztához a cukrot, a tojást, a zsírt, a sót és a mézet egy keverőtálba teszem és robotgéppel elkezdem összedolgozni, mikor szép egynemű, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
 
Egy kivajazott tepsibe (kb 20x30cm) öntöm a masszát és előmelegített sütőben, közepes fokozaton 20-25 percet sütőm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kész hagyom teljesen kihűlni, majd nagyjából egyforma darabokra vágom (kb 3x6cm).
 
A mázhoz a hozzávalókat egy lábosba pakolom és összefőzöm, hagyom kicsit hűlni, mikor már langyos, elkezdem beleforgatni a tészta darabokat, amiket azonnal kókuszreszelékbe forgatok, tálra sorakoztatom és hagyom, hogy megdermedjenek, már azok a darabok, amik a munka hevében el nem fogynak.
 




2 megjegyzés:

  1. Nekem sose sikerül. Nem tudom, miért. Ha kicsit hűvösebb lesz, megpróbálom ezzel a recepttel. Krémpohár lett:https://korsocska.blogspot.com/2020/12/kokuszkocka-krempohar.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon mutatós lett a desszert így is. Remélem sikerrel jársz ezzel a recepttel.

      Törlés