2014. január 10., péntek

Sós kifli


1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
1 evőkanál zsír,
2 teáskanál cukor,
5 dl tej,
1 tojás,
4 teáskanál só,

1 tojás a kenéshez,
durva só a tetejére,

Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztet egy mély tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt é az összes többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd min egy órát kelesztjük.
Ha már duplájára kelt, kinyújtjuk, kb 1 cm vastagra, 12x12es négyzetekre vágjuk, majd átlósan megfelezünk minden darabot. Kifli formára felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, durva sóval meghintjük és előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése