Hozzávalók:
60 dkg liszt,
¼ csomag sütőpor,
2 dl tejföl,
1 tojás,
2 tojás sárgája,
2 evőkanál porcukor,
5 dkg margarin,
só és olaj,
A margarint, sót , porcukrot habosra keverjük. Az egész tojásokat és a tojás sárgákat hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, és a tejföllel keményebb tésztává gyúrjuk. Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és különböző formájúra vágjuk, így készíthetünk akár rózsafánkot is. Linzerszaggatóval 1 teli és 2 lyukas formát szaggatunk, majd megkenjük tojásfehérjével és összetapasztjuk. Forró olajban kisütjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése