2013. november 4., hétfő

Kosárka - Nagymamamám receptje

60 darabhoz


Min. 30 db sütőforma

Tészta:
60 dkg liszt,
15 dkg cukor,
5 tojás sárgája,
25 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
6 evőkanál tej,


Töltelék:
5 tojás fehérje habnak,
40 dkg porcukor,
40 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál rum,
baracklekvár




A tésztát összegyúrjuk és egy rövid pihentetés után 60 db gombócot formálunk belőle. A formákat kivajazzuk, kilisztezzük és belenyomkodjuk a tésztagombócokat. Elkészítjük a tölteléket, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot és tovább verjük, míg kifényesedik. Ekkor óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a diót, a vaníliás cukrot és a rumot.

A tésztákat megkenjük lekvárral és bele halmozzuk a tölteléket, előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint készíthetünk mákos kosárkát is, ilyenkor a töltelék készítés menete ugyan az, csak darált mákot használunk és a rum helyett egy citrom reszelt héját tesszük bele ízesítőnek, valamint a tésztát savanykás szilvalekvárral kenjük meg.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése