A mai pocsék időre való tekintettel a lányokkal keksz sütésbe fogtunk. Mivel vásárolni nem volt kedvünk lemenni abból gazdálkodtunk ami volt itthon.
Végy két leány gyermeket, az egyikkel daráltasd meg a cukrot, a másikkal méresd ki a hozzávalókat a következők szerint.
45 dkg puha vaj
30 dkg porcukor
75 dkg liszt
2 teáskanál só
2 csapott teáskanál fahéj
1 mokkás kanál gyömbér
Összegyúrjuk és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőben.
A sütőt felforrósítjuk, a tepsiket sütőpapírral béleljük. A tésztát lisztezett deszkán kb 3mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és néhány perc alatt kisütjük. A kisült kekszek a sütőből kivéve puhák , de pár perc hűlés után isteni ropogósak lesznek.
Végy két leány gyermeket, az egyikkel daráltasd meg a cukrot, a másikkal méresd ki a hozzávalókat a következők szerint.
45 dkg puha vaj
30 dkg porcukor
75 dkg liszt
2 teáskanál só
2 csapott teáskanál fahéj
1 mokkás kanál gyömbér
Összegyúrjuk és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőben.
A sütőt felforrósítjuk, a tepsiket sütőpapírral béleljük. A tésztát lisztezett deszkán kb 3mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és néhány perc alatt kisütjük. A kisült kekszek a sütőből kivéve puhák , de pár perc hűlés után isteni ropogósak lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése