2022. április 17., vasárnap

Csokis pöfeteg, csakis ipari mennyiségben

Mint mindenből, nálunk pöfetegből is ipari mennyiség készül, de nem is csoda hisz annyira finom, hogy nem lehet nem enni még egyet...

Az elkészítés nem bonyolult inkább egy kicsit időigényes, mivel a tészta akkor igazán jó, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.




Hozzávalók: 90 db-hoz

30 dkg étcsokoládé

15 dkg vaj

3 tojás

15 dkg cukor

6 teáskanál vaníliaaroma

3 evőkanál tej

6 evőkanál rumaroma

3 teáskanál őrölt fahéj

45 dkg liszt

3 púpozott evőkanál kakaópor

1 teáskanál só

1 tasak sütőpor


hempergetéshez: porcukor

Egy fém tálban a csokit és a vajat gőz felett összeolvasztom, majd kihűtöm. A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliaaromát, a fahéjat, a rumaromát, a tejet és a csokis keveréket.

A lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport elkeverem, majd az egészet a masszába szitálom és alaposan elkeverem.

3 részre osztom a masszát és 4 cm átmérőjű hengert formálok belőle, amiket egy éjszakára a hűtőbe teszek.

Másnap jöhet a gömbölygetés, a kihűlt tésztát 1 cm vastag szeletekre vágom, majd vizes kézzel gombóccá formázom a darabokat és alaposan meghempergetem a porcukorban.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, egymástól kb 2 ujjnyira. Előmelegített, de nem forró sütőben, közepes lánygon (fokot nem tudok, mert nem jelzi a sütőm) 12 perc alatt megsütöm őket. A hagyom kihűlni, majd a „maradékot” bedobozolom. 






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése