2020. április 27., hétfő

Az energiavámpír foszlós kalács

Nagyon nagyon nagyon....imádjuk, már másodjára készült és a következő is tervben van, majd azokat is mutatom, de most az elsőt teszem fel az eredeti recept kíséretében.



Hozzávalók:
Végy egy 12 éves kamaszt, aki hetek óta nem jár iskolába (online tesi óra nem elég fárasztó), nem jár táncolni (8 éve heti kétszer 90 perc) és már az agyára ment minden 50 négyzetméteren. Hívd a konyhába és adj neki egy nagyobb keverőtálat.

Adj hozzá:
1 kg lisztet
20 dkg cukrot
2 porélesztőt
csipet sót
2 dl tejszínt
4,5-5 dl langyos tejet

1 tojás kenni

Az alapanyagokat kevertesd össze vele a tálba, majd mikor teljesen beleragadt a keze, mond neki, hogy pedig most fényesen mosolygós gombóccá kell püfölnie a tál tartalmát.

Ezt követően egy elegáns mozdulattal fogd meg a már kihűlt reggeli kávédat és csukd be a konyhaajtót KÍVÜLRŐL!

A mosolyra fakasztás időtartama nagyban függ a kamasz erőnlététől és idegállapotától.
Egy dolog azonban biztos, mire a tészta elkészül a kamasz megszelídül, te pedig megiszod végre a kávédat.

A tésztát duplájára kelesztjük, majd 4 egyforma részre vágjuk és gömbölyítjük. Letakarva pihentetjük 15 percig, ekkor megsodorjuk a szálakat, kettőt összecsípünk és mint a cukorspárgát "összesodorjuk" és sütőpapírral bélelt formába tesszük.
A sütőt begyújtjuk, aljába egy kis tálba kb 2 dl vizet teszünk, hogy gőz képződjön. A kalácsokat lekenjük tojással és fél óra pihi után mehet a forró sütőbe. 15 percig magas hőfokon, majd közepesen sütjük készre. A kész kalácsokat rácsra tesszük kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése