2020. április 8., szerda

Fahéj torta





Rendkívül egyszerű, de annál ízletesebb ez a kis torta.
3 egész tojás
3 evőkanál víz
6 csapott evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
csipet só

A tojásokat ketté választom a fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verem, majd kanalanként hozzáforgatom a lisztet és óvatosan készre keverem.
18 cm-es formába aljába és oldalába sütőpapírt teszek, utóbbit úgy, hogy jó 5 cm-re kilógjon felül, mert szép magas lesz a piskóta. A masszát a formába simítom és hideg sütőbe teszem alacsony hőfokra kb 50 percre, az ajtót nem nyitogatom a sütési idő alatt. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e.

A krémhez 
1 l tej
8 evőkanál búzadara
20 dkg porcukor
25 dkg vaj, de margarin is lehet, a épp az van kéznél
1 púpos teáskanálfahéj

A tejet és a búzadarát folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm, majd letakarom és kihűtöm teljesen, a vajat a cukorral kihabosítom, hozzá adom a fahéjat, majd az egészet apránként a grízes krémhez keverem óvatosan, 

A közben tökéletesen kihűlt piskótát 3 részre vágom, a krém felével betöltöm a tortát, a megmarad krém felével bevonom, majd a maradékkal díszítem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése