Sütés szempontjából a karantén jó és rossz egyeben, minden nap sütök még sincs mit megosztanom, mert folyamatosan a mindennapi kenyér van napirenden.
Na ez nem panasz, csak inkább furcsa, hogy a folyamatos konyhai tevékenység végeredménye tulajdonképpen mindig ugyanaz.
Hétvégenként azért készül egy egy egyszerűbb finomság, amilyen ez is, egyszerűen finom....
Szükség lesz egy kb 20x30 cm tepsire sütőpapírral bélelve és egy forró sütőre.
400 g liszt
100 g cukor
175 g kefir
1 dl tej
1 evőkanál olaj
1 tasak porélesztő
1 csipet só
kb 350 g alma
fahéj és kristálycukor ízlés szerint
Egy tálba a hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk és letakarva duplájára kelesztjük, kb 40 perc alatt. Amíg a tészta kel megpucoljuk az almát és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.
Amikor a tészta megkelt finoman a kibélelt tepsibe tesszük és kézzel elegyengetjük, megszórjuk fahéjjal és cukorral beleállítgatjuk az alma szeleteket a tésztába, majd ismét jöhet a fahéj és a cukor. Utolsó lépésként irány a forró sütő, kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Az eredmény egyszerűen finom....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése