2021. április 17., szombat

Csokidarabos diós keksz

Az új családi kedvenc ez a csokidarabos csoda. Nem szép, nem habos, nem krémes, de nagyon finom. Egyetlen hatalmas baja van, hogy nem lehet abbahgyni amíg van a dobozban. 



Nem kell hozzá nagy sütőtudomány, nálunk a kamaszok készítik, mert csak keverni, gömbölygetni és sütni kell, na és persze megenni.

Mint mindenből nálunk ebből is ipari mennyiség készül.

Hozzávalók: 

400 g porcukor

250 g margarin

1 dl tej

2 tojás

2 teáskanál vanília aroma

1 nagy narancs leve és héja

1 csomag sütőpor

10 g só

250 g darált dió

250 g étcsokoládé

250 g tejcsokoládé

350 g teljeskiőrlésű liszt

350 g finom liszt


A margarint, a cukorral, a tejjel és a tojásokkal habosítani kezdem, majd hozzáadom az aromát, a narancslevért és héját. Egy másik tálban elkeverem a lisztet a sót és a daráltdiót és az apróra vágott csokoládékat, majd az egészet a cukros masszához keverem. Mikor jól elvegyült és összeállt, elkezdem gombócolni, kicsit nagyobb mint diónyi darabkákra, aminet sütőpapírral bélelt tepsire sorakortatom őket 2 újjnyi távolságra egymástől. Kicsit minden gombócot ellapítok, majd előmelegítettsütőbe, közepes fokozaton 10 perc alatt készre sütöm. 

A keksz akkor a legfinmabb, ha már egészen kihűlt. Dobozban hosszan tárolható, már, ha biztos helyre tudjuk rejteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése