750 g finom liszt
250 g teljeskiőrlésű liszt
500 g zsír (nem vaj, nem margarin!)
50 g élesztő
2 dl langyos tej
40 g só
5 g cukor
2 tojás
1 tojás, kenni
20 dkg sajt reszelve
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órát pihentetem. Kelni túlságosan nem fog a zsír miatt, de nem is kell neki. A sütőt felforrósítom, a tésztát 1-1,5 cm vastagra nyújtom, lekenem a felvert tojással, megszórom a reszelt sajttal és kb 8x2 cm téglalapokra vágom. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és kb 15 perc alatt (sütőtől függ) pisrosra sütöm.
Sütőből kivéve még egy kicsit lágynak tűnhet, de ha kihűlt, szuper omlós lesz. Jól zárhazó dobozban igen sokáig eltartható, már, ha kellően el tudom dugni a család elől, mert abbahagyni nem lehet amíg a tálba egy szem is akad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése