16 darabhoz:
1 kg liszt
2 tasak por élesztő
6 dl langyos víz
20 g só
5 g cukor
4 evő kanál olívaolaj
A hozzávalókat a dagasztógép
üstjébe pakolom és lágy tésztát dagasztok belőle, amit letakarva hagyok a
duplájára kelni ez az aktuális hőmérséklettől függően 40-60 perc. Ha megkelt,
16 egyenlő részre vágom, meggömbolyítem és letakarva megint pihentetem 5 percet,
majd jöhet a nyújtás.
Kb 4-5 mm vastagra nyújtom őket,
majd letakarva pihentetem még fél órát. 4 lap fér egyszerre a sütőm rácsára, de
mivel nagyon gyorsan sülnek (kb 5 perc) nem kell félni, hogy túlkelnek.
Előmelegített sütőben, a
legmagasabb fokozaton sütöm őket készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése