500 g zsírszegény túró
500 g 12% tejföl
300 g öregtészta
1000 g liszt
250 g margarin
40 g só
2 tasak porélesztő
2 egész tojás
1 tojás kenni
40 dkg sajt (itt most füstölt)
500 g zsírszegény túró
500 g 12% tejföl
300 g öregtészta
1000 g liszt
250 g margarin
40 g só
2 tasak porélesztő
2 egész tojás
1 tojás kenni
40 dkg sajt (itt most füstölt)
Mostanába ritkán sikerül lefotózni a sütkérezés eredményét, valahogy a szebb daraboknak lábakél mire eljutnék a fényképezésig, így ma nem vacakoltam és egyből a sütőből kivéve már le is kaptam a kis csavartakat.
300 g teljeskiőrlésű liszt
300 g öregtészta
1 porélesztő
6 dl langyos víz
1 dl olaj
1 teáskanál cukor
4 teáskanál só
400 g reszelt sajt (most vegyesen: gauda, trappista, füstölt)
200 g pulykamell sonka (lidis occsó)
100 g puha margarin
1 tojás kenni
A liszteket a dagasztógép üstjébe szitálom (a teljeskiőrlésű fennakadó szemcséit természetesen beleszórom), hozzáadom a sót, cukrot, élesztőt, összekeverem, majd jöhet a víz, az öregtészta és az olaj. Jó 15-20 percet hagyom a gépet dolgozni, majd az igen lágy tésztát egy jól kilisztezett felületre borítom, ott épp csak annyit gyúrok rajta, hogy a külseje jó lisztes legyen és tálba tudjam tenni 30 percre kelni.
Amíg a tészta kel, lereszelem a sajtokat, felcsíkozom a sonkát és már nyújtom is a tésztát, kb 1 cm vastagra, ami jelen pillanatba kissé nagyobb mint a gyúródeszkám nyagsága.
Először megkenem a puha margarin 2/3 részével, megszórom, a csíkozott sonka 2/3 részével és a sajt 2/3 részével, majd alulról és felülről is behajtom középig.