2021. augusztus 4., szerda

Amerikai palacsinta

Több palacsinta rajongót is tartunk itthon, a kicsitől a nagyig és mindegy, hogy hagyományos Papa féle palacsinta vagy kovászos, vagy Anya kicsit más palacsintája, minden jöhet. Így nem maradhat ki a sorból az amerikai sem. Nálunk így készül a szokásos ipari mennyiség... 


6 tojás

120 g cukor

600 g joghurt

500 g liszt

300 ml tej

50 g olvasztott vaj

1 csomag sütőpor

csipet só


A sárgáját a cukorral és a sóval, robotgép segítségével kihabosítom, hozzáadom a joghurtot, az olvasztott vajat, és simára keverem. Ha ez megvan jöhet a sütőporral elkevert liszt és a tej felváltva, ezt is sima tésztává keverem, majd félre teszem egy picit.

A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a már bekevert masszába forgatom és már állok is neki sütni.

Ha szükséges pici olajjal megkenem a serpenyőt, de nem feltétlen, mert most olyan serpenyőt sikerült kifogni, hogy ne igényli.

Kb 10 cm átmérőjű pacákat merek a felmelegített serpenyőbe és lassú tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütöm. 

Bármivel tálalom, hamar nyoma vész. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése