A fagyasztott tojásfehérjék legjobb felhasználási módja, imádjuk, nagyon.
A dagasztó üstjébe a következőket pakolom:
1 kg liszt
20 dkg öregtészta (elhagyható)
2 tojás sárgája (fehérje félre a töltelékhez)
2 tasak élesztő
3,5-4 dl tej (amennyit felvesz)
2 dl tejszín (30% zsír tartalom)
10 dkg cukor
1 kávéskanál só
Töltelék:
ahány tojásfehérje annyiszor 5 dkg cukor és 2 dkg kókusz (mikor ez az adag készült, 4 fehérje volt fagyasztva + 2 ami a tésztából kijött).
A tésztát szokásos módon, 15 percig a dagasztógép gondjaira bízom, mikor kész letakarom és duplájára kelesztem.
Mikor a tészta már szépen megkelt, a tojások fehérjét kemény habbá verem a cukorral, majd hozzá keverem a kókuszreszeléket.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, elkenem rajta a kókuszos krémet, feltekerem, majd 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom, tepsibe sorakoztatom és 20 perc kelesztés után forró sütőbe rakom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése