Kiindulási pont a Mese almás
és, ha már mese és alma... akkor Hófehérke. Kriszti és Timi
utasításainak megfelelően, az alma „vamiliás" és nincs benne mazsola.
Vagyis,
megpucoltunk egy kiló almát, nagyobb kockákra vágtuk és egy zománcos
lábosba öntöttük 5 dkg vajjal, 10 dkg gyümölcscukorral és egy teás kanál
vanília aromával és mivel utálok dinsztelni, fedőt rá és be a forró
sütőbe kb 20 percre, amíg az alma jól át nem puhul. Ha túl sok leve
marad egy kicsit fedő nélkül is visszateszem, de már csak az elzárt
sütőbe.
A
tésztához összegyúrtunk, 40 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport, egy
csipet sót, 15 dkg cukrot, 1 egész tojást, 12 dkg zsírt és 1dl tejfölt.
A
tésztát megfeleztük az egyik felével kibéleltük a piteformát,
rásimogattuk a kihűlt sültalmát és beborítottuk a tészta másik felével. A
maradék tésztával a lányok Hófehérkéset játszottak és kidíszítették a
torta tetejét.
Íme, a végeredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése