50 dkg liszt,
25 dkg hideg zsír
2-2,5 dl tejföl,
30 dkg reszelt sajt,
2 csomag sütőpor,
2 teáskanál só,
|
1 evőkanál só,
4 evőkanál liszt,
vízzel
A
lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a finomra
reszelt sajtot, majd a zsírt. Hozzá adjuk a tejfölt és jól
összedolgozzuk. Ceruzavastagságúra hurkákat sodrunk belőle, perec
formájúra csavarjuk és egy kikent tepsibe pakoljuk, tojással megkenjük.
A sót, a liszttel elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen.
A sütőt jól előmelegítjük, és már sütünk is.
A sütés
utolsó előtti pillanatában a pereceket megkenjük vékonyan a sómázzal és
épp annyi időre visszadobjuk sülni, hogy a máz egy picit
megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése