24 dkg rizs,
1 l tej,
2 dl víz,
1 csipet só,
15 dkg cukor,
1 nagy citrom reszelt héja,
5 ml vanília aroma,
10 dkg mazsola,
5 db tojás,
5 dkg vaj |
A tepsi kikenéséhez vaj és zsemlemorzsa,
A
tejhez hozzáadom a vizet, a cukor felét, a sót, és a rizst, felforralom
és lefedve félreteszem, hogy kihűljön. A tisztított mazsolát a rizsre
szórom, időnként óvatosan összerázom, hogy ne álljon nagyon egybe.
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat kikeverem a vajjal és óvatosan a már kihűlt rizshez keverem.
Mielőtt a tojások fehérjét és a maradék cukrot habbá verem, kivajazom a tepsit, vastagon kiszórom zsemlemorzsával.
A
kihűlt rizshez, hozzáadom a vanília aromát és apránként óvatosan a
tojáshabot, tepsibe öntöm és nem túl, forró sütőben kb 30-35 percig
sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése