50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
120 dkg cukor,
2 kanál tejföl,
3 tojássárgája,
1 csomag sütőpor,
só,
kb 1,5 evőkanál búzadara,
|
1 kg túró,
20 dkg cukor,
3 egész tojás,
10 dkg mazsola,
1 citrom leve és reszelt héja,
A
tészta hozzávalóit összegyúrom, majd megfelezem. Egy kb 35x35cm kikent
kilisztezett tepsi alját kibélelem vele és megszórom búzadarával, hogy a
túrós töltelék ne áztassa majd el.
A
töltelékhez a túrót sűrű szűrőn áttöröm (pepecs, de megériJ ) hozzáadom a
cukrot, a citrom levét és héját, a margarint, a mazsolát, a tojások
sárgáját és végül a fehérjéből vert kemény habot is beleforgatom. Az
egészet a tésztára simítom, a másik lappal beborítom és előmelegített,
de nem forró sütőben készre sütöm.
Ha kihűlt, szeletelés előtt vastagon megszórom porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése