2014. január 5., vasárnap

Meggyes csemege




Tészta:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg cukor,
2 tojás sárgája,
1 csomag sütőpor,
½ citrom reszelt héja,
tejföl, annyi, hogy jól össze lehessen gyúrni,

A hozzávalókból könnyű tésztát gyúrunk, melyet 3 részre osztunk és tepsi hátán lapot sütünk belőle.

Töltelék:
1 tészta lap,
1 dl rum,
1 üveg magozott meggy befőtt,
15 dkg darált dió,

A tészta lapot jól összetörjük, meglocsoljuk a rummal, beleöntjük a meggy befőttet levével együtt. Hozzá keverjük a darált diót is, jó pépesnek, lucskosnak kell lennie. Az egyik tésztalapot tepsibe tesszük rákenjük a tölteléket, beborítjuk a másik lappal, letakarjuk és legalább egy napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Szeletelés előtt a tetejét vastagon beszórjuk porcukorral. 2x4 es darabokra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése