Tészta:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
8 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
1 nagy citrom reszelt héja és leve,
Krém:
20 dkg porcukor,
10 tojás,
50 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
1 üveg sűrű barack lekvár,
A hozzávalókat összegyúrjuk a tésztát egy kb 35x35cmes kivajazott kilisztezett tepsibe nyújtjuk és a sűrű barack lekvárral legalább fél centi vastagon megkenjük.
A 10 tojás sárgáját addig keverjük a cukor felével, míg szinte teljesen kifehéredik. A tojás fehérjét kemény habbá verjü, beletesszük a cukor másik felét és fényes keméyn habot verünk belőle.
A fehérje habba óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájából kevert masszát, majd apródonként beleszórjuk a darált diót és óvatosan összeforgatjuk.
A diós masszát a lekvár tetejére simítjuk és nem túl forró sütőben készre sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrisni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése