30 dkg liszt,
2 dl tej,
3 dkg élesztő,
2+5 teáskanál cukor,
15 dkg margarin,
1 citrom reszelt héja,
6 tojás,
baracklekvár,
20 dkg porcukor,
10 dkg durvára vágott dió,
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal, a cirtomhéjjal, majd beledolgozzuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt és a lisztet. Jól kidolgozzuk és lisztezett deszkán „gáz" tepsi nagyságúra nyújtjuk (kb 5 mm vastag) és kivajazott kilisztezett tepsibe terítjük. Kelesztő ruhával letakarva, langyos helyen kb fél órát kelesztjük, majd előmelegített, de nem forró sütőben félig megsütjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot és tovább verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk.
A félkész tésztát a sütőből kivéve vastagon megkenjük az áttört baracklekvárral és egyenletesen rásimítjuk a tojáshabot, amit megszórunk a durvára vágott dióval. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, míg a hab szép aranysárga nem lesz. A sütőből kivéve még forrón, hidegvízbe mártott késsel felkockázzuk és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése