Tészta:
60 dkg rétesliszt,
25 dkg margarin,
2 tojás sárgája,
2 evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
csipet só,
Töltelék:
40 dkg darált dió,
40 dkg cukor,
barack lekvár,
Máz:
30 dkg csokoládé,
10 dkg cukor,
10 dkg margarin,
40-40cm tepsi.
40-40cm tepsi.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a sót, összegyúrjuk és egy kicsit pihentetjük. 4 egyforma cipót formálunk a tésztából és lisztezett deszkán, a kivajazott kilisztezett tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk.
Vékonyan megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió 1/3át, ezt még kétszer ismételjük, majd a legfelső lapot villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe takarékon készre sütjük.
Mikor kihűlt elkészítjük a mázat. Gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládék, belekeverjük a margarint és a cukrot, simára főzzük és a sütemény tetejére öntjük. Csak másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése