2014. január 10., péntek

Félórás túrós



25 dkg finom liszt,
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
½ csomag sütőpor,
5 dkg margarin,
50 dkg túró,
1 citrom reszelt héja,
1 lime reszelt héja és leve,
1 kisebb narancs reszelt héja és leve,
2 evőkanál méz (ha édesebben szeretjük, lehet egy kicsit több),
5 dkg mazsola,
3 dl tejszín,
2 tojás,
só,

Egy kisebb tepsit (kb. 25x35cm) vastagon kikenek margarinnal. A lisztet elkeverem, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a sütőporral, majd a felét egyenletesen a kikent tepsibe szórom, a másik felét félre teszem, míg a tölteléket elkészítem.
Leves szűrőn áttöröm a túrót, belekeverem a mézet, a citrom, a narancs és a lime reszelt héját valamint a narancs és a lime facsart levét. A krémet a lisztes keverék tetejére simítom és rászórom a keverék másik felét.
A sütőt előmelegítem, közben alaposan felverem a tojásokat és hozzácsurgatom a tejszínt, ezzel is alaposan összekeverem, majd egyenletesen a lisztes keverék tetejére csurgatom.
A sütőt kicsire veszem és kb.40 percig sütöm, természetesen tűpróbával ellenőrzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése